from €0,00
Book Now

Istanbul – BUS

Created with Sketch. Istanbul, Turkey
Not Rated

Duration

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

TURA U PRIPREMI 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) na navedenoj relacij

 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice
 • Panoramsko razgledanja grada po programu
 •  Usluge vodiča
 • Troškovi organizovanja putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Fakultativni izleti

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
● Doplata za dodatno sedište: 75 evra
SMEŠTAJ

 • Hotel DALAN***, Istanbul,Laleli,Caddesi Azimkar Sokak  23-25, Tel. +902125165091, http://www.dalanhotel.com
  Hotel se nalazi u kvartu Laleli u Istanbulu, nekoliko minuta hoda udaljen od Velikog bazara (Kapali čaršije), 800 m od metro stanice Aksaraj. Hotel ima recepciju, restoran i aperitiv bar. Sve sobe su sa kupatilom, fenom, telefonom, TV-om, klimom. Wifi je besplatan u celom hotelu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.   
 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI
Poludnevni izlet autobusom “Palata Topkapi, Aja Sofija”, Plava džamija, antički hipodrom” Cena: 35 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznice i usluge lokalnog vodiča na našem jeziku (Minimum za realizaciju 20 putnika)

 • Poludnevni izlet autobusom i brodom “krstarenje Bosforom” Cena: 20 evra.U cenu je uključeno: vožnja brodom po Bosforu (oko sat i po), prevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča.( Minimum za reallizaciju 20 putnika).
 •  Tursko veče -večera u nacionalnom restoranu uz muzički program. Cena  25 evra
 • Obilazk Dolmabahče palate  25 eura –Transfer, ulaznica i vodič na srpskom jeziku.( Minimum za reallizaciju 20 putnika).
  ● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ISTANBUL”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
 • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

Organizator putovanja: OTP 196/2010

Pogledaj još

Itinerary

Expand All
1.dan BEOGRAD - ISTANBUL

Sastanak putnika u Beogradu u 15:00 h. Polazak autobusa u 15:30 h. Polazak iz Niša oko 19:00 h. Noćna vožnja kroz Bugarsku do Istanbula.

2.dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: staro gradsko jezgro - gde se nalaze Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija i palata Topkapi; bulevar Ataturk, Valensov akvadukt, džamija Sulejmana Veličanstvenog, džamija Mehmed paše Sokolovića, Misirli čaršija, železnička stanica Sirkedži (stanica Orijent ekpresa), prelazak preko Zlatnog roga preko mosta Galata, trg Taksim, rezidencijalni kvart Bešiktaš…Prelazak na azijsku stranu Istanbula, preko mosta na Bosforu, kraći odmor kod vidikovca Čamlidža. U povratku u evropski deo grada, vožnja obalom Bosfora. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan ISTANBUL

Doručak. Pre podne, fakultativni izlet autobusom i pešice .“Palata Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, antički hipodrom”. Poseta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgradjenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri veka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odeće i porcelana. Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svetu, nemerljive arhitektonske i umetničke vrednosti. Podignuta je u doba cara Justinijana i posvećena je Hristu , pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) kada su joj dodat četiri minareta. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cveta lale. Antički hipodrom ili Konstantinov hipodrom je bio središte društvenog života. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali čaršije.popodne. U večernjim satima fakultativni odlazak u nacionalni restoran “Gar”-Tursko veče. Noćenje

4.dan ISTANBUL

Doručak. Pre podne, poludnevni fakultativni izlet autobusom i brodom “Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom”.Poseta Carigradskoj patrijaršiji čije se sedište nalazi u crkvi sv.Đorđa na obali Zlatnog roga, u nekadašnjem grčkom kvartu Fanar. Nakon obilaska, vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brod. Jednoipočasovno krstarenje Bosforskim moreuzom između evropskog i azijskog dela Istanbula, koji je u najužem delu širok samo 660 metara. Tokom krstarenja se vide znamenitosti kao Zlatni trg, Galata most, Dolmabahče
palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Devojačka kula. Po završetku krstarenja odlazak do trga Taksim u novom evropskom delu Istanbula, gde se nalazi čuvena ulica Istiklal. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel ili fakultativni obilazak palate Dolmabahče. Izgrađena kraj Bosfora sredinom 19. veka, Dolmabahče je bila zvanična rezidencija sultana. Okružena je prekrasnim vrtom, ima 285 soba, 43 salona, šest hamama i raskošan enterijer sa oko 600 umetničkih slika. Iz nje je u izgnanstvo otišao poslednji otomanski sultan Mehmed VI I u njoj se okončao život oca turske nacije Mustafe Kemala Ataturka Po završetku krstarenja odlazak do trga Taksim u novom evropskom delu Istanbula, gde se nalazi čuvena čuvena ulica Istiklal. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan ISTANBUL-BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme.Polazak iz hotela oko 12:00 h do najviše zgrade u istanbulu “Sapphire” visoke 236 m, sa koje se pruža najlepši pogled na čitav Istanbul. Projekcija 4 D filma. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Oko 17:00 h polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6.dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Tour's Location

Created with Sketch. Istanbul, Turkey
Created with Sketch.
from €0,00

You might also like