from €0,00
Book Now

Firenca i Toskana 2018

Created with Sketch. Toskana, Italy
Not Rated

Duration

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

TURA U PRIPREMI

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom)

 •  Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Kalencanu
 • Razgledanja prema programu bez ulaznica
 • Usluge vodiča
 • Troškovi organizacije  putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice: 1,50 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)

 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

UMANJENJA

 • Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%.
  ● Umanjenje  za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta.

 

SMEŠTAJ
● Hotel VALMARINA***,Calenzano,Via Baldanzese, 146 www.hotelvalmarina.it

Smešten je u centru grada Calenzano koji se nalazi 20 km od centra Firence a sa kojom je  povezan  gradskim autobusom i železnicom.Ima recepciju, restoran, bar, wifi. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene,  sa telefonom i televizorom, frižiderom, fenom. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje

 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.
● Celodnevni izlet autobusom “Luka i Piza”  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu.

 • Obilazak galerije Ufici  Cena 35 evra . U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, slušalice, lokalni vodič na srpskom jeziku. Za ovaj izlet je neophodna uplata u agenciji prilikom rezervacije.  
 • Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “FIRENCA”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● Calenzano i Firenca su povezani vozom koji putuje petnaest minuta  I cena karte je  1.5 evro. ●

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
 • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

 

Organizator putovanja: OTP 196/2010

Pogledaj još

Itinerary

Expand All
1. dan BEOGRAD

Sastanak putnika u Beogradu u 17:30 h kod Arene. Polazak autobusa u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku I Sloveniju.

2. dan FIRENCA- KALENCANO

Dolazak u Firencu. Firenca je najbogatija umetnička riznica Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja). Slobodno vreme. .Odlazak za Kalencano, koji je udaljen od centra Firence, 20 km. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan KALENCANO – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – KALENCANO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence, čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. Noćenje.

4. dan KALENCANO – LUKA – PIZA – KALENCANO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Luka i Piza”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Kalenzano. Noćenje.

5. dan KALENCANO – FIRENCA

Doručak. Odlazak u Firencu. Fakultativni obilazak galerije Uffici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku..

6. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Tour Categories

Evropski Gradovi

Tour's Location

Created with Sketch. Toskana, Italy
Created with Sketch.
from €0,00

You might also like