Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je najveća i po mnogima, najlepša banja u Srbiji. Među sedam izvora koji služe za lečenje i ispijanje ukusne mineralne vode, posebno se izdvaja izvor jedinstven u Evropi – s vodom koja je temperature ljudskog tela.

Nalazi se na 217 m nadmorske visine, smeštena između planine Goč i Zapadne Morave.
Udaljena je oko 200 km od Beograda. U njenoj blizini su gradovi Trstenik (11 km), Kraljevo (25 km) i Kruševac (37 km), uz koje se nalaze srednjovekovni manastiri Žiča, Studenica i Ljubostinja; nedaleko od Banje je i rimsko utvrđenje Jerinin grad (14 km), zatim planina Goč (13 km), deo planinskog venca Kopaonika, najviše planine Srbije do koje se iz Vrnjačke Banje stiže za dva sata vožnje (75 km)…

Domaćin je mnogim kulturnim i zabavnim manifestacijama: Međunarodni festival klasične muzike, Pozorišni dani srpskog teatra, Festival likovnog stvaralaštva, Festival filmskog scenarija i razni muzičkim festivalima.

U Vrnjačkoj Banji nalazi se odlično opremljen zdravstveni centar u kom možete obaviti sve od dijagnostike, rehabilitacije, do lečenja, ali i naučiti dosta o preventivi bolesti organa za varenje i dijabetesa.

Posetiocima su na raspolaganju i raznovrsni wellness & spa programi, parkovi, izvori, dvorci, kulturni i sportski sadržaji, istorijske tajne i ostale zanimljivosti i turističke atrakcije Vrnjačke Banje.

2 hotels found