COVID – 19

Poštovani klijenti,

           Poštujući preporuku Predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u uslovima ukidanja vanrednog stanja i relaksacije mera uvedenih usled bolesti COVID 19 izazvane virusom Sars-Cov-2 u cilju postepenog oživljavanja privrednih aktivnosti obaveštavamo Vas da turistička agencija Bancor Travel & Conference doo  planira da nastavi sa radom 11.05.2020.   I dalje smo Vam na raspolaganju putem emaila i telefona.  

Prilikom otpočinjanja rada poslovnica  će striktno primenjivati zaštitne mere preporučene od strane Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja https://www.zdravlje.org.rs/index.php/covid19  sa ciljem zaštite putnika I zaposlenih.

Za putnike koji su ugovorili turistička putovanja u prethodnom periodu, a nisu ih iskoristili usled vanrednog stanja ili žele da otkažu putovanje za 2020. godinu, važi Uredba o ponudi zamenskog putovanja za putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti Covid-19, koja je usvojena od strane Republike Srbije (Sl. Glasnik: 63/2020), zasnovanoj na praksi koju su primenile većina država sveta.

Kada su u pitanju turistička putovanja ugovorena zaletnju turističku sezonu 2020.g svi naši putnici će biti obavešteni nakon dobijanja preciznih informacija od strane zvaničnih organa država u kojima realizujemo aranžmane, kao i nakon definisanja uslova putovanja od strane angažovanih partnera, kao što su avio kompanije, hotelijeri, pružaoci usluga transfera i dr.

YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.

Iako je i dalje u toku usaglašavanje neophodnih procedura, ono što znamo jeste da će postojati mogućnost izdavanja potvrda o zamenskom putovanju, u skladu sa članom 3. gore pomenute Uredbe, zahvaljujući kojoj će putnici moći da otputuju do 31.12.2021. godine, pri čemu se cena zamenskog putovanja umanjuje za uplaćeni iznos na ime nerealizovanog putovanja. U slučaju da do tog datuma iz bilo kog razloga ne iskoriste zamensko putovanje, putnicima će biti vraćen uplaćeni novčani iznos najkasnije do 14.01.2022. godine, shodno članu 5. gore pomenute Uredbe.

 

Molimo Vas za još malo strpljenja kako bismo zajedno spremno dočekali nova putovanja jer činjenica je da postoji dosta nedefinisanih pravila, kako u Srbiji, tako i u zemljama destinacijama. 

Zahvaljujemo se na razumevanju  i želimo dobro zdravlje.

Nataša Talić, direktor

Novi Sad, 07.05.2020.

 

Poštovani klijenti,

Poštujući prepuruku Predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u uslovioma Uvedenog vanrednog stanja o ograničenju kretanja građana zbog novonastale situacije o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS CoV-2 zaraznom bolešću, a u kojoj se svi zajedno nalazimo Agencija Bancor Travel & Conference će sa maksimalnom odgovornošću uskladiti svoje poslovanje. 

Kako bismo sačuvali bezbednost i zdravlje naših putnika i zaposlenih doneli smo sledeće odluke: 

  • U predstojećem periodu će naši agenti poslovati od kuće i biće operativni za svaki Vaš novi zahtev, pitanja i nedoumice. U ovim izazovnim vremenima bićemo na raspolaganju putem telefona 069 300 17 40  i  063 18 37 333, kao i putem emaila office@bancortravel.com  i natasa@bancortravel.com  kako bi svim našim klijentima pružili svu neophodnu podršku i odgovore.
  • Na osnovu trenutne situacije u saradnji sa Ministarstvom Turizma i YUTA-om utvrdićemo mere koje će se preduzeti za sva ugovorena putovanja do 15.05.2020.

Putnicima nudimo mogućnost promene termina ili vaučer u vrednosti uplaćenog iznosa koji se može realizovati u periodu od godinu dana od dana planiranog putovanja (osim u slučajevima gde smo imali dokazive stvarne troškove po pitanju realizacije putovanja, ukupan iznos obaveze se umanjuje za taj iznos).

Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom.YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, početkom maja meseca dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.

 Važna informacija  YUTA – Covid 19

O svim daljim aktivnostima ćemo Vas blagovremeno informisani. 

Verujem da ćemo zajedno prevazići sve probleme koje nam donosi predstojeći period i da ćemo iz ove situacije izaći još jači i stabilniji.

Čuvajte sebe i  svoje najmilije.

#OstaniKodKuće

 

Zahvaljujemo se na razumevanju  i želimo dobro zdravlje i još puno lepih putovanja.

Nataša Talić, direktor