Belgium

  REGENSBURG – NIRNBERG – BRISEL – BRIŽ – GENT –AMSTERDAM – LUKSEMBURG – ROTENBURG NA TAUBERU 9 dana (6 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* ) – autobusom

  Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. veka, međusobno svestrano sarađujući, stvorile su Beneluks (1948.). Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lepi gradovi, koji će se obići tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička dela koja će biti viđena, dokaz su vrednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, rođenih na ovom tlu.

  Program ture

  Sastanak putnika u Beogradu u 17:30 h. Polazak autobusa u 18:.00 h. Polazak iz Novog Sada u 19:30 h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Noćna vožnja kroz Mađarsku , Austriju i Nemačku do Regensburga.
  Dolazak u jutarnjim satima u Regensburg na Dunavu u Bavarskoj, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Nemačke. Obilazak pešice centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, kameni most i katedrala sv. Petra, kraljevska palata, Zlatna kula, apoteka Adler (1610) Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg u oblasti Frankonija, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije . Obilazak centra grada pešice: Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra najvećeg nemačkog
  renesansnog slikara, Ulica starih zanata, Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim funkcionerima, gradski bedemi… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
  Doručak. Polazak za Brisel. Vožnja kroz Nemačku . Dolazak u Brisel u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  Doručak. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom većnicom i sedištima zanatskih udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveća javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, zgrada Berze, mala bronzana skulptura “Maneken Pis” , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Noćenje.
  Doručak. Fakultativni izlet “Briž i Gent”. Odlazak za Briž, glavni grad po mnogima najlepši flamanski grad koji je u 14. veku bio jedan od vodećih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuća sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Po dolasku, obilazak pešice centra grada proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska većnica (14. vek), najstarija u Belgiji, katedrala, Palata pravde, bazilika Svete krvi... Slobodno vreme. Odlazak za Gent na ušću reke Laje u Šeldu. Kao prestonica Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek) bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara i najnaseljeniji evropski grad posle Pariza, sa preko 60.000 stanovnika. Obilazak pešice gradskog jezgra: katedrala sv. Bafa poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske većnice i crkve sv. Nikole… Povratak u Brisel. Noćenje.
  Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom “Amsterdam”. Po dolasku razgledanje holandske prestonice na reci Amstel čiji je istorijski centar, sa oko 6.800 odlično očuvanih kuća i spomenika, deo svetske kulturne baštine. Obilazak gradskog jezgra sa oko 90 ostrvaca, 160 kanala i preko 1250 mostova u koncentričnim polukrugovima, prokopanim većinom u zlatno doba Amsterdama, u 17 veku, kada je imao oko 200.000 stanovnika, bio veliki trgovački i finansijski centar i jedna od najprometnijih evropskih luka: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, Spomenik ujedinjenju holandskih provincija, ulica Rokin, stara pivara Hajneken, muzej Van Goga, Rijks muzej, kvart noćne zabave… Slobodno vreme. Povratak u Brisel. Noćenje.
  Doručak. Polazak za Luksemburg , glavni grad Velikog vojvodstva na. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panormansko razgledanje istorijskog centra grada, koji je deo svetske kulture baštine,Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama… Nastavak putovanja kraj Sarbrikena i Manhajma do Rotenburga na reci Tauber, sa očuvanim srednjovekovnim gradskim jezgrom, ulicama popločanim kamenim kockama i kućama sa karakterističnim fasadnim ukrasima od drveta. Smeštaj u hotel. Noćenje.
  Doručak. Obilazak centra Rotenburga pešice: gradska kapija i skupština sa zvonikom iz 15. veka, crkva sv. Petra i Pavla iz 11. veka, Marijanina apoteka iz 15. veka, crkva sv. Jakova... Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.
  Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

   

  CENA PUTOVANJA PO OSOBI
  TERMINHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
  24.10.-01.11.Hotel  3*319 evra140 evra

  U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
  ● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom).

  • Šest noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u Briselu (4 noćenja)) u hotelu kategorije3* u Nirnberg (1 noćenje) i Rotenburgu na    
     Tauberu (1 noćenje) u hotelu kategorije 3*
  • Razgledanja gradova prema programu
  • Usluge vodiča
  • Troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
  ● Boravišna taksa u Briselu 2,12 € po danu boravka (plaća se na recepciji hotela) ● Fakultativni izleti ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
  OPCIONE DOPLATE
  ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

  • Doplata za dodatno sedište: 80 evra

  SMEŠTAJ
  ● Hotel ACOM ***, Nirnberg, www.accorhotels.com

  Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV–om i WiFi internetom (koji se naplaćuje). Doručak je kontinentalni –samoposluživanje.
  ● Hotel IBIS BRUSSELS EXPO ATOMIUM HOTEL***,  www.accorhotels.com

  Hotel se nalazi 8 km od centra grada, preko puta glavnog ulaza u izložbenog centra “ Brisel Ekspo “ i u blizini Brupark tematskog parka (www.minieurope.com), Atomijuma , stadiona King Baudouin i Kraljevskog dvorca Laken. Pored stadiona nalazi se stanica metro linije 1 koja u kombinaciji sa linijom 6 ide u centar grada, ili tramvaj br.3 od stanice Esplanada koja je udaljena od hotela 900 m, takođe vozi do centra grada. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i WiFi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom , standardno opremljene telefonom, TV–om. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje

  Nalazi se u istorijskom centru Rotenburga. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran i WiFi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene telefonom, TV–om. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje.

  • Organizator putovanja  zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

  FAKULTATIVNI IZLETI
  ● Celodnevni izlet autobusom” Briž i Gent“  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge lokalnog vodiča.
  ● Celodnevni Izlet autobusom “Amsterdam ”  Cena: 35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Amsterdama  po programu i usluge lokalnog vodiča.
  ● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ZEMLJE BENELUKSA”
  ● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

  MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

  • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

  Organizator putovanja: OTP 196/2010