Tarragona, Spain

  LJEIDA - REUS - BARSELONA - PARK PORTAVENTURA 5 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom Polazak: 23. oktobar (povratak 27. oktobar 2018).

  Taragona je grad koji se nalazi na mediteranskoj obali u španskoj autonomnoj pokrajini Katalonija, i glavni je grad okruga Taragona. Prema nekim izvorima, grad su osnovali Feničani koji su ga nazvali Tarhon što na feničanskom jeziku znači utvrda. Ime je dobio zbog svog strateškog položaja na brdu visokom 200 metara, na reci Frankoli, u zalivu između Pirineja i reke Ebro. Grad ima veoma dugu kulturnu tradiciju i takođe je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Španiji zahvaljujući koliko svojim plažama, toliko i kulturnoj zaostavštini. UNESKO je arheološko nalazište rimskog grada Tarako proglasio svetskom baštinom 2000. godine.

  Program ture

  Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 19.40 sati. Let za Barselonu u 21.40 sati (let VY 1287). Dolazak u Barselonu u 00.10 sati (24. oktobra). Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Ljeida i Reus”. Polazak za Ljeidu, grad koji se nalazi na zapadu španske autonomne zajednice Katalonija. Glavni je grad pokrajine Ljeida i smešten je 160 km južno od Pirineja, blizu granice sa Andorom i Francuskom. Ljeida je jedan od najstarijih gradova u Kataloniji, čiji temelji datiraju još iz perioda bronzanog doba. Obilazak grada: šetnja gradom, obilazak Stare katedrale, panoramski obilazak Nove katedrale izgrađene u baroknom stilu, Kraljev zamak.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Reusa, grada osnovanog u 12. veku. Poznat je kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi interaktivni centar posvećen Gaudiju, karakterističan po tome što se posetiocima preporučuje da dodiruju eksponate, kako bi što vernije doživeli Gaudijevo poimanje prirode, koja mu je bila večna inspiracija za oblike koje je kasnije i sam projektovao. Brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Povratak u Taragonu. Noćenje.
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “PortAventura park”. Jedna od najvećih atrakcija svakako je zabavni park PortAventura, koji je od Taragone udaljen oko 12 km. Prostire se na 825 hektara i spada u pet najposećenijih zabavnih parkova Evrope. Podeljen je u nekoliko tematskih celina - Mediteran, Daleki Zapad, Meksiko, Kina i Polinezija. Tokom 2017. godine otvorena je i nova celina – Ferrari Land. Na stotine adrenalinskih atrakcija, poput čuvenog roler-kostera Šambala, sa padom od 78 metara, koji ujedno predstavlja i najveći u Evropi, replika Velikog kanjona, polinezijskih sela, meksičkih piramida i mnoge druge, pružaju nezaboravnu avanturu. U period putovanja, aktuelna tema parka je Noć veštica. Ceo park je ukrašen motivima karakterističnim za ovaj praznik. Povratak u Taragonu. Noćenje.
  Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar koji se nalazi na samoj obali mora i akvadukt „Đavolji most” (Pont del Diable), koji je ujedno i najstariji očuvani most u Španiji, a veruje se da je podignut početkom nove ere. Od ostalih turističkih znamenitosti, pažnju privlače i Avgustova palata, nekropola iz III veka nove ere, rimska trijumfalna vrata, kao i katedrala sagrađena na mestu nekadašnjeg Jupiterovog hrama. Obilazak centra grada pešice. Slobodno popodne. Noćenje.
  Doručak. Odlazak u Barselonu. Panoramski i pešački obilazak glavnih kulturno-istorijskih znamenitosti: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt... Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 18.30 sati (VY 1286). Dolazak u Beograd u 21.00 sat.

  CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 359 evra
  Doplata za jednokrevetnu sobu je 90 evra.

  U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: prevoz avionom na relaciji Beograd–Barselona–Beograd (prevoznik Vueling), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel–aerodrom; poludnevno razgledanje Barselone i Taragone, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 82,57 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima), fakultativni izleti, turistička taksa u iznosu od 0.5 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji),  međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

  SMEŠTAJ
  ● Hotel Nuria *** Taragona, Via Augusta, 145, 43007, Tarragona, telefon: +34 977 23 50 11, http://www.hotelnuria.com/en/

  Hotel Nuria je idealno lociran, 200m od plaže Arabasada, na nekoliko minuta hoda od samog centra grada. Katedrala i čuvene rimske ruševine udaljene su 1km od hotela. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, WI FI internet konekcijom, balkonom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

  • Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

  FAKULTATIVNI IZLETI
  Celodnevni izlet “Ljeida i Reus”. Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Ulaznica za Staru katedralu i Kraljev zamak u Ljeidi je uključen u cenu.
  Celodnevni izlet “PortAventura park ”. Cena: 65 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Cene ulaznica u PortAventura park i Ferarri Land su uključene u cenu.

  • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “TARAGONA”
  ● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  ● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

  MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

  • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

  Organizator putovanja: OTP 196/2010