Switzerland

  VADUZ – CIRIH – LUCERN – BERN – LOZANA – ŽENEVA – EVIAN – MONTRE – LUGANO 7 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 2*) – autobusom

  Švajcarska – alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama . Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne lepote njenih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine. Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina – smeštena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske.

  Program ture

  Sastanak putnika kod Arene u 15:30 h. Polazak autobusa u 16:00 h. Polazak iz Novog Sada u 17:15 h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Polazak iz Subotice u 18:30 h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju.
  Dolazak u Vaduz jutarnjim satima. Poseta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne. Zadržavanje u Vaduzu – selu, a metropoli. Šetnja neobičnim gradom pored Katedrale i Muzeja, palate Šlos. Nastavak putovanja do Ciriha. Po dolasku u Cirih, koji leži na obalama reka Limat i Šil, i Ciriškog jezera, razgledanje grada, kraj čuvene Politehničke škole i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pešice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku većnicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “ Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane železnice i gradić Svic po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije, gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezan uz priču o Vilijamu Telu, švajcarskom nacionalnom junaku. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, potom obilazak Kapelbruke, pokrivenog mosta i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel. Noćenje.

  Doručak. Nastavak putovanja do Berna. Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prestonicu, smeštenu uz reku Aere. Dolazak do Berengrabena, rezervata medveda, koji su zaštitni znak grada. Šetnja pešačkom zonom Kramgasse, najdužom pokrivenom ulicom pored kuće br. 49 u kojoj su živeli Ajnštajn i Mileva Marić, Katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg veka i Gradske kule są najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg veka do zgrade Parlamenta, Nacionalne banke. Polazak za Lozanu. Vožnja autoputem duž obale Ženevskog jezera do glavnog grada kantona Vo (Vaud). Šetnja do starog jezgra i srca grada kraj katedrale Notr–Dam iz 13. veka, palate Rumine, biblioteke, trga Ripon. Nastavak putovanja prema Ženevi. Dolazak u Ženevu, internacionalni grad i glavni grad kantona Ženeva. Smestaj u hotel u mestu Anemas koje je
  10 km udaljeno od Ženeve. Noćenje.
  Doručak. Šetnja centralnim delom grada do Katedrale sv. Petra, uz Ženevsko jezero, najveće jezero u Švajcarskoj, preko mosta Mon Blan. Obilazak reformatorskog zida, impozantnog spomenika velikanima Reforme cvetnog sata, spomenika Helveciji, pogled na vodoskok. Vožnja autobusom duž obale do evropskog sedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sedišta brojnih internacionalnih organizacija. Fakultativni izlet ”Evian, Vevej i Montre”. Poznata banja Evijan le Ben koje se nalazi na obali Ženevskog jezera na izvorima čuvene vode Evian – a koju su posećivale sve značajnije kraljevske porodice. Odlazak u Vevej turistički biser na severnoj obali Ženevskog jezera, sedišta svetski čuvene konditorske industrije “Nestle“. Šetnja istorijskim centrom, do gradske kuće, Muzeja hrane i statue Čarli Čaplina. Slobodno vreme. Dolazak u Montre, mondensko mesto jugozapadne Švajcarske, između Alpa i Ženevskog jezera i svetski poznatog džez festivala koji se održava od 1967 godine. Panoramsko razgledanje grada duž obale sa luksuznim hotelima, internacionalnim školama, čuvenim klinikama, spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Odlazak do dvorca Šijon (Chillon).Obilazak dvorišta i dvorca sa spoljne strane. Povratak u hotel. Noćenje.
  Doručak. Polazak za Lugano preko Berna i Lucerna. Dnevna vožnja sa dolaskom u podnevnim satima u Lugano koji leži na severnoj obali, istoimenog jezera. Šetnja centralnim delom grada : Trg Reforme sa gradskom većnicom, živopisne ulice oko katedrale San Lorenco, obalsko šetalište, elegantna trgovačka ulica Via Nasa sa kolonadama. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.
  Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.
  CENA PUTOVANJA PO OSOBI
  TERMINHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA jednokrevetnu SOBU
  06.10.-12.10.Hotel  2*299 evra150 evra

  U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

  • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom).
  • Četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u Cirihu (2noćenja) u hotelu kategorije 2*, u Anemasu (2noćenja)  u hotelima kategorije 2*
  • Razgledanja gradova prema programu
  • Usluge vodiča
  • Troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

  • Fakultativni izleti
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

  UMANJENJA
  ● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 20%. (isključivo na upit)
  ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 30%. (isključivo na upit)

  OPCIONE DOPLATE
  ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

  SMEŠTAJ
  ● Hotel IBIS ZÜRICH MESSE AIRPORT ** Cirih; 11. www.ibis.com/gb/hotel-2980-ibis-zurich-messe-airport/index.shtml

  Hotel se nalazi oko 6 km od centra grada, u blizini Ciriškog sajma i aerodroma. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Doručak – samoposluživanje.

  Hotel se nalazi u mestu Anemase u blizini granice Francuske i Švajcarske, na 12 km od Ženeve i oko 20 minuta vožnje od Palexpo kongresnog centra i aerodroma u Ženevi. Hotel ima parking, restoran za doručak i bežični internet. Sobe su sa kupatilom, fenom,TV-om, mini frižiderom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

  • Organizator putovanja  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

  FAKULTATIVNI IZLETI
  ● Celodnevni izlet autobusom ”Jezero Lucern“  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu (Weggis – Vitlnau – Schwyz – Altdorf – Lucern) i usluge vodiča.
  ● Poludnevni Izlet autobusom “Vevej i Montre”  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanja i obilasci prema programu i usluge vodiča.
  ● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ŠVAJCARSKA I LIHTENŠTAJN”● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

  MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

  • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

  Organizator putovanja: OTP 196/2010