Prague, Czechia

  sa posetom Drezdenu, Češkom Krumlovu i Telču 6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelima kategorije 3* ) – autobusom

  Prag je osnovan u 9. veku po dolasku Slovena u Češku i tokom jedanest vekova svoje burne istorije bio prestonica jednog carstva, jednog kraljevstva i dve republike – Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet.

  Program ture

  Sastanak u Beogradu u 17:30 h kod Arene. Polazak autobusa u 18.00 h. Polazak iz Novog Sada u 19:15 h ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30 h. Noćna vožnja kroz Mađarsku I Slovačku.
  Dolazak u jutarnjim satima u Prag. Po dolasku, razgledanje pešice ovog divnog grada na Vltavi: Hradčani – manastir Strahov, Loreto, katedrala sv. Vida, stari kraljevski dvorac. Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, Klementinijum, Jevrejska četvrt sa najstarijom sinagogom u Evropi, Pariska ulica,Staromestski trg, gradska većnica, Tinska crkva, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, kuća Franca Kafke, Prašna kula, Karlov univerzitet, Vaclavske namesti… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Češki Krumlov“ Ovo je grad o kojem prvi pisani dokazi potiču iz 1253 godine a koji je do danas očuvao svoj gotički i renesansni izgled. Grad je proglašen delom svetske kulturne baštine kao jedinstveni primer očuvane srednjevekovne urbane celine jednog od najljepših čeških gradova. Veliki deo gradske arhitekture predstavljaju objekti nastali od 14 do 17. veka u stilovima gotike, renesanse i baroka. Crkva sv. Vida i veliki dvorac porodice Roženberg (drugi po veličini u Češkoj posle praških Hradčana) dominiraju gradom okruženog rekom Vltavom. Obilazak istorijskog centra grada pešice: gradska vrata Buđejovice, Latran, crkva Sv.Vida, zvonik, zamak Roženberk, gradski trg sa većnicom. Slobodno vreme.. Fakultativni obilazak dvorca Hluboka nad Vltavom, koji je podignut još u 13. veku od strane Otakara II. Dvorac ima 11 tornjeva od kojih najveći ima 60 m. Obilazak unutrašnosti dvorca, sa privatnim odajama princeze Eleonore, koji poseduju bogatu zbirku nameštaja, oružja i umetničkih dela. Slobodno vreme. Povratak u Prag. Noćenje.
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom do Drezdena. Do temelja razoren februara 1945. godine u savezničkom bombardovanju Drezden je posle zadivljujući verne i precizne rekonstrukcije koja je trajala više od pola veka u potpunosti uspeo da obnovi svoj nekadašnji sjaj. Po dolasku, razgledanje ovog grada umetnosti a posebno muzike, koji se naročito ponosi svojom operom, jednom od najuglednijih u svetu, filharmonijom i horom. Obilazak istorijskog gradskog jezgra pešice: opera Zemper, palata Cvinger , čuvenog Murala na kojem su prikazani svi vladari Saksonije koji se nalazi u Avgustovoj ulici, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva…Slobodno vreme.. Povratak u Prag. Noćenje.
  Doručak. Slobodno prepodne u centru grada. Fakultativni izlet brodom “Prag sa Vltave” uz muziku Smetane, kolače i kafu. Nastavak putovanja do grada Telča koji se nalazi na listi svetske kulturne baštine. Obilazak pešice sa vodičem renesansnog trga iz 16 veka sa fontanama, jezuitskom gimnazijom, crkvama, zvonikom. Slobodno vreme. U večernjim satima polazak za Srbiju . Noćna vožnja.
  Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

  TURA U PRIPREMI

  U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

  • prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
  • tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Pragu, razgledanje Praga, usluge vodiča
  • troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

  • fakultativni izleti
  •  međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

  POPUSTI

  • Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
   ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
   OPCIONE DOPLATE
   ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta 

  SMEŠTAJ
  Hotel AURA *** www.hotelaura.cz

  Hotel se nalazi u mirnoj četvrti Čakovice u blizini tržnog centra Čakovice i na liniji autobuskog gradskog prevoza. Ima recepciju i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi-fi je besplatan .Doručak – samoposluživanje

  • Organizator putovanja  zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

  FAKULTATIVNI IZLETI
  ● Celodnevni izlet autobusom “Drezden”. Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje Drezdena i usluge lokalnog vodiča.
  ● Celodnevni izlet autobusom “Češki Krumlov” . Cena: 25  evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje grada. Obilazak zamka Hluboka nad Vlatavou, cena 20 evra sa ukljucenim autobuskim prevozom,rezervacijom , ulaznicom, obilaksom zamka sa loklanim vodičem
  ● Izlet brodom “Prag sa Vltave”  Cena: 15 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom do pristaništa, jednočasovna plovidba, kolač, kafa ili čaj i usluga lokalnog vodiča.
  ● Prijavljivanje za ove izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Češkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 25 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PRAG  sa posetom Drezdenu, Češkom Krumlovu I Telču”
  ● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.  
  ● Novčana jedinica Republike Češke: češka kruna; 1 CZK = 0,04 evra  

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

  MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

  • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

  Organizator putovanja: OTP 196/2010