Lake Maggiore

  JEZERO MAĐORE – JEZERO KOMO - JEZERO GARDA-SIRMIONE 6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* ) – autobusom

  Jezero Mađore, Komo i Garda, tri prelepa jezera, u čijim bajkovitim predelima zaista možete uživati. Jezero Mađore je neverovatan spoj alpske i mediteranske lepote. Jezero Komo na granici Italije sa Švajcarskom i sa gradovima Komo i Leko deluje kao dar bogova. Smaragdna voda i sve nijanse zelene boje kojim obiluje u proleće I jesen zahvaljujući bujnoj vegetacij, stvaraju zaista nestvarnu sliku, mesto na kome se spajaju Mediteran i Alpi. Predivne fasade kuća stare četiri i više vekova ga čine još privlačnijim. Jezero Garda je najveće jezero Italije, koje leži u podnožju Alpa.

  Program ture

  Sastanak grupe u 17:30 h kod Arene, polazak u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Bergamu.
  U prepodnevnim časovima dolazak u Bergamo. Razgledanje grada koji zovu i „Grad teatra“. Bergamo je poznat i po tome što je gradsko jezgro potpuno okruženo srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradskim trgom, glavnom ulicom i istorijskim centrom Bergama. Smeštaj u hotel u mestu Dalmine, udaljenom od Bergama oko osam kilometara. Slobodno vreme. Noćenje.
  Doručak. Nakon doručka, polazak ka jezeru Mađore. Jezero ima povrsinu od 212 km² i drugo je jezero po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima: Isola Bella (Lepo ostrvo) i Isola Dei Pescatori (Ribarsko ostvo), vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa. Ostvo Pescatori je naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića. Slobodno vreme. U poslepodnevnim satima odlazak do mondenskog mesta Stresa, poznatog po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Obilazak istorijskog centra grada. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
  Doručak. Posle doručka, polazak ka jezeru Komo. Jezero Komo je najpoznatije i napopularnije jezero Italije. Predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Koma, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz 14 veka. Fakultativna vožnja brodićem po jezeru. Nakon obilaska odlazak do mesta Leko, koje se nalazi na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti po tipičnom gradiću ove regije, poznatom po baziliki Svetog Nikole, koja dominira mestom. Leko je poznat i po tri mosta od kojih je najstariji sagrađen još u 14 veku. Povratak u hotel u mesto Dalmine. Noćenje.
  Doručak. Napuštanje hotela . Odlazak do jezera Garda, najvećeg jezera Italije, koje cele godine posećuju turisti iz svih krajeva sveta, a ono to duguje svojoj prirodnoj lepoti, blagoj klimi, ali i tipičnoj vegetaciji. Na južnim obalama jezera nalazi se čuveni grad Sirmione, čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine (Grotte di Catullo). U ovom popularnom gradu nalazi se zamak Skaliger sa retkim primerom srednjovekovne odbrambene luke,Crkve Santa Maria Magiore. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
  CENA PUTOVANJA PO OSOBI
  TERMINHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA jednokrevetnu SOBU
  03.10.-08.10.Hotel 4*179 evra60 evra

  U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

  • autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
  • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa četiri zvezdice u mestu Dalmine)
  • Razgledanje prema programu
  • Troškove organizacije putovanja
  • Usluge vodiča za sve vreme putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

  • Fakultativni izleti i ulaznice

  UMANJENJA
  ● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
  ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
  ● Umanjenje za sopstveni prevoz 75 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i    
    fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

   

  OPCIONE DOPLATE
  ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
  ● Doplata za dodatno sedište: 60 evra

   

  SMEŠTAJ
  ONE HOTEL 4*  u mestu Dalmine http://www.one-hotel.it/

  Izuzetno moderan hotel, koji se nalazi u mestu Dalmine.Udaljen  je  oko 8 km  od centra Bergama sa kojim je dobro povezan.
  Hotel ima restoran, bar,  parking, fitnes centar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, mini bar , WI FI u holu hotela.

  Doručak – kontinentalni švedski sto

  • Organizator putovanja  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

   

  FAKULTATIVNI IZLETI
  Celodnevni izlet na Boromejska ostrva –(vožnja brodom po jezeru i obilazak palate) – 30 € odrasli

  Vožnja brodom po jezeru Como  15 €  

  • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “NAJLEPŠA JEZERA”● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni  upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

  MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

  • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

  Organizator putovanja: OTP 196/2010