Milan, Italy

  TORINO, KOMO I LUGANO 5 dana (2 noćenja sa doručkom, u hotelu kategorije 3* u Milanu) – autobusom

  Lombardija je najnaseljenija i najbogatija među dvadeset regija Italije i jedna od najrazvijenijih u Evropskoj uniji. Milano, glavni grad Lombardije je ekonomska prestonica Italije.Grad je slavne prošlosti koji je imao značajan uticaj na gotovo sva najvažnija zbivanja tokom italijanske istorije. Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope I čuveni centar mode I dizajna.

  Program ture

  Sastanak putnika u Beogradu u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Polazak iz Novog Sada u 18:15h kod Lokomotive. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
  Dolazak u prepodnevnim satima u Milano. Obilazak autobusom i pešice najpoznatijih znamenitosti u centru grada: grandiozni zamak Sforca – rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Trg Dumo gde je raskošna Milanska katedrala – najveća u Italiji posle crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice Monte Napoleone, Đezu i Korso Vitorio Emanuele u kojima se nalaze prodavnice sa artiklima najpoznatijih italijanskih modnih brendova Armani, Versaće, Prada, Guči… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Komo i Lugano. Polazak za Komo smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, na krajnjem jugu istoimenog jezera, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima–dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po čitavoj Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14–18. vek). Slobodno vreme.Nastavak putovanja do Lugana. Razgledanje istorijskog centra: katedrala Sv. Lorenca, crkva Svete Marije od Anđela iz 16 veka, Gradski park, Trg reforme… Slobodno vreme. Obilazak muzeja fabrike čokolade Alprose koja je najveći proizvođač čokolade u Švajcarskoj. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
  Doručak. Fakultativni izlet u Torino koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po a poznat je kao "najindustrijalizovaniji“ grad Italije, koji je i sedište svetski poznatih automobilskih kompanija: "Fijat", "Lanča" i "Alfa Romeo". Bio je sedište porodice Savoja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, ulica Po poznata po arkadama koje vode do reke Po, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom na Alpe, , toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, trgovi Sv.Karla, Savoj, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, crkva Sv.Kristine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju I Hrvatsku.

  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

   

  CENA PUTOVANJA PO OSOBI
  TERMINPeriodHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA za jednokrevetnu sobu
  04.10 – 08.10.JESENB&B MILANO–SESTO129 evra50 evra
  01.11.- 05.11.JESENB&B MILANO–SESTO129 evra50 evra

  U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

  • autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni autobus ili dabldeker sa audio i video opremom),
  • dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Milanu,
  • razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

  • gradska turistička taksa u Milanu, 3 evra po osobi i po noćenju  (plaćanje je isključivo na recepciji hotela),
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

  UMANJENJA
  ● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
  ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
  ● Umanjenje za sopstveni prevoz 50 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

  OPCIONE DOPLATE
  ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

  • Doplata za dodatno sedište: 75 evra
   SMEŠTAJ
   Hotel B&B MILANO – SESTO ***, Sesto San Giovanni (MI),Viale Ercole Marelli 303, Tel.: +39 0222471152, www.hotelbb.it
   Hotel se nalazi u predgrađu Milana, 8 km od istorijskog centra, u neposrednoj blizini stanice Sesto Marelli na metro liniji 1 (crvena) sa kojom se stiže za 15 minuta do trga Duomo. Hotel ima recepciju, restoran za doručak, automat za prodaju hrane i pića, besplatan wi–fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom, klimatizacijom i sefom. Doručak je kontinentalni–samoposluživanje.
  • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela hotelom iste ili više kategorije.

  FAKULTATIVNI IZLETI

  • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Jezero Komo–Lugano”  Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom na navedenoj relaciji, obilasci prema programu i usluge vodiča.
  • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Torino”  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom na navedenoj relaciji, obilasci prema programu i usluge vodiča.
  • Prijavljivanje za ovaj izlet je prilikom rezervacije putovanja a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi.
  • Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta.
  • U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korekciju cene.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MILANO”

  • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta.
  • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  • Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  • Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

  MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  Preporučuje se putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

  OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

  • Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

  Organizator putovanja: OTP 196/2010