IZRAEL - Putovanje u SVETU ZEMLJUŠta je trebalo učiniti kako bi pustinja procvetala8 dana (7noćenja) / avionomPolazak: 15.septembar 2018. / Povratak: 22.septembar 2018.

  Program ture

  Sastanak grupe kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” tri sata pre leta Poletanje aviona za Tel Aviv. Sletanje aviona u Tel Aviv po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i drugih formalnosti obilazak Tel Aviv-a.
  Odlazak u Jafu, drevnu luku, koju pominje biblija - Vidikovac, Kapija Izraela, crkva sv.Petra. Obilazak starog dela grada koji se pretvorio u veliku umetničku koloniju sa brojnim galerijama, restoranima, kafićima I prodavnicama. Panoramski obilazak autobusom modernog I dinamičnog grada. Azriel kula, Gradska kuća i Jicak Rabin trg, Bulevar Rotšild, spomenik osnivačima grada, Kuća nezavisnosti, Šalom kula, zatim šetnja čuvenim bulevarom i slobodno vreme. Nastavak panoramskog obilaska - marina i šetalište duž obale.. Smjestaj u hotel Ruth Daniel u 14:00 u Tel Avivu. Večera i noćenje.
  Doručak u hotelu. Vozimo se do Beth Dagana gde se nalazi Izraelsko ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - sastanak u ministarstvu – Predstavljanje izraelske hortikulture, razvoja i inovacija koje je Izrael uneo u ovaj segment. Nakon posete ministarstvu vozimo se do Volcani Centra. Sastanak sa dr. Einat Sadot na temu Ornamentalna hortikultura. Na ovom sastanku će biti reči o izraelskim dostignućima biljaka u saksijama i o problemima presađivanja. Takođe ćemo pretstaviti poslednje inovacije na području razvoja i istraživanja. Naš dan ćemo nastaviti posetom Danzingeru koji je vodeća izraelska firma u proizvodnji i prodaji cveća koja je počela kao porodična firma, a danas ima 200 zaposlenih i 80.000 kvadratnih metara specijalizovanih polja na kojima se uzgajaju biljke za lokalno tržiste kao i za izvoz u 60 zemalja širom sveta. Dan profesionalnih poseta ćemo završiti posetom Flower board of Israel (Savetu cvećara Izraela) koje se bavi različitim aktivnostima počev od praćenja meteoroloških prilika, finansiranjem aktivnosti istrživanja i razvoja, nadzorom nad cvećarskim bolestima i marketingom. Ovaj savet je sastavljen od uzgajivača cveća i namenjen je uzgajivačima cveća . Polazak za Nazareth. Smeštanje u hotel. Večera i noćenje.
  Doručak u hotelu. Put nas zatim vodi u Kibutz Maagal gde je smeštena čuvena fabrika Netafim poznata u svetu po svom izumu navdnjavanja kap po kap. Ovaj sistem se korsiti danas u 112 zemalja širom sveta. Fabrika je osnovana 1965. godine i od tada je vodeća u svetu u području inovacija u sistemu navodnjavanja. Nakon Netafima vozimo se do Emek Hefer i farme cveća Malka koja je primer porodičnog uspeha u proizvodnji cveća namenjenog evropskom tržištu. Farma se proteže na 32 hektara i na njoj se uzgaja Ranunculus, Lilium, Asteracea Aralia SPP, Ornithogalum itd. Nakon ovih obilazaka vozimo se do severnog Izraelskog grada Haifa gde se nalazi sedište Bahajske vere i gde ćemo posetiti prekrasne viseće Bahajske vrtove. Sledi poseta Crkvi Stela Maris i Ilijinoj pećini. Dan ćemo završiti panoramskim obilaskom Haife. Nastavak puta do Nazaretha, grada Isusovog detinjstva. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.
  Nakon doručka putovanje do gore Tavor. Gora Preobraženja, manastir Svetog Ilije. Nakon toga posetićemo ekolosku Vinariju Tabor i testirati njhova vina. Nastavak puta do Kane Galilejske gde ćemo obići Crkvu svadbe koja je podignuta na mestu prvog Isusovog čuda prestvaranja vode u vino. Na kraju dana doći ćemo do Nazareta gde ćemo posetiti pravoslavnu crkva Blagovesti – hram Svetog Arhangela Gavrila s Marijinim izvorom. Sledi poseta Katoličkoj katedrali Blagovesti s kućom Svete Porodice. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
  Nakon doručka vozimo se do Galilejkog jezera. Danas ćemo obići sveta mesta oko Galilejskog jezera. Kapernaum, Hristova i apostolska postojbina u vremenu rađanja Crkve. Opcionalno ručak na jezeru. Gora Blaženstva. Tabha. Nakon ručka vozimo se Jordanskom dolinom do Mrtvog mora koja je najniža tačka na zemaljskoj kugli I koji ima preko 30 % soli i minerala koji podmlađujuće deluju na ljudsku kožu. Kupanje na jednoj od Plaža na Mrtvom moru. Nakon toga vozimo se u obližnji Jerihon koji je najstariji grad na svetu. Smeštanje u hotel Jericho resort. Večera I noćenje.
  Nakon dorucka vozimo se na Maslinovu goru, ruski Spaso-Vaznesenjski manastir. Kapela-džamija Vaznesenja. Grčki manastir Analipsis. Oče naš, crkva s natpisom na srpskom i ostaci Bazilike Eleone. Manastir Svete Marije Magdalene, Getsimanski Vrt, Grob Presvete Bogorodice. Nakon toga ući ćemo u Stari grad - Banja Vitezda, Kuća Presvete Bogorodice, put Stradanja, Tamnica, kapija “iglenih ušiju i sudnjih vrata” u zadužbini Romanovih i kapele sveštenomučene porodice Romanovih i crkva Svetog Aleksandra Nevskog. Hram Vaskrsenja. Crkva Svetog Arhanđela Mihaila, zadužbina cara Milutina Nemanjića.Smeštanje u hotel. Večera i noćenje.
  Nakon doručka razgledaćemo Vitlejem, rodno mesto Isusa Hrista. Razgledanje Crkve Isusovog rođenja. Sledi obilzak Crkve na pastirskim poljima, mesta gde su, prema verovanju, Božiji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Nakon obilaska Vitlejema vozimo se u rodno mesto Jovana Krstitelja, Ein Karem. Obilazak Crkve Jovana Krstitelja. Posetićemo bogorodičin izvor - mesto susreta Jelisavete sa Marijom Bogordicom koja joj je došla u posetu čak iz Nazareta kada je saznala da je noseća sa Jovanom Krsteteljem. Na kraju dana posetićemo brdo Sion. Razgledanje sobe Tajne večere, Davidovog groba i Crkve Marijnog groba. Nastavak do Zida plača, najsvetijeg mesta za Jevreje, koji je ostao netaknut od razaranja Jerusalima 70. godine n.e. Zid je postao mesto symbol jevrejskog izgnanstva. Poseta Jerusalimskoj botaničkoj bašti i Biblijskom zoološkom vrtu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  Poštovani putnici,

         Pozivamo Vas da nam se pridružite na interesntnom STUDIJSKOM putovanju kroz IZRAEL – Svetu zemlju  polazna stanica je  Tel Aviv sa obilazcima  svih značajnih kulturno istoriskih mesta.

  U pauzi između posete kulturnih znamenitosti predviđen je sastanak u  Izraelskom ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja gde će nam biti predstavljen razvojni put  izraelske hortikulture, razvoja  i inovacija koje je Izrael uneo u ovaj segment. Nakon posete ministarstvu odlazak do Volcani Centra. Sastanak sa dr. Einat Sadot na temu Ornamentalna hortikultura. Na ovom sastanku će biti reči o izraelskim dostignućima biljaka u saksijama i o problemima presađivanja. Takođe ćemo pretstaviti poslednje inovacije na području razvoja i istraživanja. Poseta Danzingeru koji je vodeća izraelska firma u proizvodnji i prodaji cveća koja je počela kao porodična firma, a danas ima 200 zaposlenih i 80.000 kvadratnih metara specijalizovanih polja na kojima se uzgajaju biljke za lokalno tržiste kao i za izvoz u 60 zemalja širom sveta. Dan profesionalnih poseta ćemo završiti posetom Flower board of Israel (Savetu cvećara Izraela) koje se bavi različitim aktivnostima počev od praćenja meteoroloških prilika, finansiranjem aktivnosti istrživanja i razvoja, nadzorom nad cvećarskim bolestima i marketingom. Ovaj savet je sastavljen od uzgajivača cveća i namenjen je uzgajivačima cveća.

  Broj mesta je ograničen! Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite depozit u iznosu od 30%  od ukupne vrednosti putovanja.

  Za sve informacije mozete se obratiti ing. hortikulture Arsic Slavici 069*721-021, a za sve rezervacije kontaktirajte nas na dole navedene telefone.

  CENA PUTOVANJA PO OSOBI:  550 evra

  Doplata za jednokrevetnu: 50 eur po osobi I danu 

  U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, 7 noćenja na bazi polupansiona u dvokrevetnim standardnim sobama u odabranom hotelu sa  , transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič) .

  • 1 noćenje na bazi polupansiona u hotelu Ruth Daniel Jaffa /Tel Aviv
  • 3 noćenja u hotelu Rimonim Nazareth
  • 1 noćenje u hotelu Jericho Resort u Jerihonu
  • 2 noćenje u hotelu Grand Park Bethelhem

  U cenu putovanja nije uključeno:  Avio-takse u iznosu od 46  evra, (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 48 eur  za ceo boravak), fakultativni izleti , međunarodno putno osiguranje.

  Sve ulaznice, sastanci I obilasci prema program…….555 eur  cena po osobi  za paket

  1. Sastanak u Volcani Centru
  2. Poseta farmi cveća Danzinger
  3. Sastanak sa Izraleskim cvećarskim savetom
  4. Poseta farmi cveća Malka
  5. Poseta kibutzu Magal i farbici Netafim
  6. Vinarija Tavor sa degustacijom vina
  7. Specijalna vožnja na goru Tabor sa taxijima
  8. Gora Blaženstva
  9. Tabha
  10. Sve crkve u koje se plaća ulaznica
  11. Ulaznica na plažu na Mrtvom moru
  12. Izraleski biblijski zoološki vrt
  13. Jerusalemska botanička Bašta
  14. Bahajski vrtovi
  15. Svi potrebni parkinzi

  SMEŠTAJ

  RUTH DANIEL HOTEL – TEL AVIV     47 Jerusalem Boulevard, Jaffa Tel Aviv

  www.mishkenot-jaffa.co.il/

   RIMONIM MAAYAN NAZARETH HOTEL      Hagalil Street 6026 Nazareth 16000

  https://www.rimonimhotels.com/rimonim-hamaayan-nazareth

   JERICHO RESORT HOTEL 111    Bisan Street, Jericho, Palestine

  www.jerichoresorts.com

  https://www.yamsafer.com/en/palestine/jericho/hotel/jericho-resort-village

   GRAND PARK HOTEL BETHLEHEM Star    St, Bethlehem, Palestine.  P.O.BOX 1375

  http://www.grandpark.com/bethlehem/