Loara, France

  SIRMIONE-ŠAMBERI-ŠOMON-AMBOAZ-TORS-ŠENONSO-ŠAMBOR-BLOA-KLINI-LION-VOIRON
  7 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 2* ) – autobusom

  Dolina Loare, često zvana „ vrt Francuske “, je zemlja vinograda, cveća, i zelenih brda sa preko tri stotine dvoraca. Ovo je zemlja francuskih kraljeva i vlastele, gde su ovi moćnici uživali u svojim letnjnim rezidencijama. Dolina Loare ima izuzetan značaj, kako za Francusku, tako i za čitavu civilizaciju. Zbog toga se ona od 2000. godine nalazi na UNESCO–voj listi svetske baštine.Bloa, Šenanso i Šambor su najznačajniji i najlepši dvorci u dolini Loare, arhitektonska remek dela građena u različitim stilovima i pozornice važnih i dramatičnih zbivanja u bogatoj francuskoj istoriji.Tour sa nadimkom „mali Pariz“ je centar francuske istorijske regije Turen i nalazi seu donjem delu reke Loare između Orleana i Atlantika. Poznat je po vinima i govoru koji je najbliži standardnom francuskom jeziku i odlična pozicija za obilazak reke Loare i dvoraca koji se tamo nalaze. Lion je posle Pariza i Marseja, treći grad po veličini u Francuskoj,nalazi se na jugozapadu Francuske na obalama dve reke, Rone i Saone. Stari Lion je najlepši primer renesanse u Francuskoj.

  Program ture

  Sastanak putnika u Beogradu kod Arene u 17:30 h. Polazak autobusa u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju I Italiju.

  Kratko zaustavljanje u gradiću Sirmione na jezeru Garda. Nastavak vožnje do Šamberija (Chambery). Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju savojskim starim gradom koji je do 16 veka bio prestonica kneževa od Savoje. Noćenje.
  Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Burž (Bourges),lep istorijski grad u centralnoj Francuskoj,sa kaldrmisanim ulicama, starim bedemima i izuzetnom gotičkom katedralom iz 12.veka.Nastavak putovanja do dvorca Šomon na Loari (Chaumont-sur-Loire), jednog od najstarijih dvoraca, gde je odsedao i slavni Nostradamus. Ovaj bajkoviti dvorac je izgradio ,grof od Bloisa, još u 10. Veku. Fakultativni obilazak. Slobodno vreme i nastavak putovanja dolinom Loare, koju zovu Dolina kraljeva, do dvorca Amboaz(Amboise), jednog od najznačajnijih na reci Loari, sa lepim pogledom na reku I stari grad. Leonardo da Vinči je tu boravio poslednje tri godine svoga života a sahranjen je u kapeli sv. Huberta kod ulaza u dvorac. Fakultativni obilazak. Nastavak vožnje do Tursa (Toursa), kojeg zovu „Mali Pariz“i rodnog mesta pisca Balzaka. Smještaj u hotel. Odlazak na šetnju starim gradom : gradska kuća, katedrala Sv. Gatiena, bazilika Sv. Martina do srednjevekovnog trga Plumereau iz 15.veka. Noćenje.

  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Dolina Loare” Odlazak u dolinu najduže francuske reke Loare, oko koje su izgrađeni mnogobrojni dvorci,od pravih vojnih utvrđenja do udobnih renesasnih palata, koji su kao celina proglašeni delom svetske kulturne baštine.Poseta dvorcu Bloa (Blois), građenom od 13. do 16. veka u romanskom, gotskom i renesansnom stilu, u centru istoimenog grada. U dvorcu u kome su se u sredinom 16. veka zbili mnogi dramatični događaji, rođen je i živeo kralj Luj XII (1462 – 1515). Kralj Anri III (1551 – 1589) je u njemu zajedno sa majkom kraljicom Katarinom Mediči, doneo istorijske odluke koje su rasplamsale verske sukobe u Francuskoj i doprinele njegovom brzom i tragičnom kraju. Odlazak do dvorca Šenanso (Chenonceau), okruženog divnim vrtovima, na reci Šer, pritoci Loare, poznatom pod imenom “dvorac šest žena”. U njemu je, u periodu 16-18. veka, živelo šest plemkinja koje su ga ulepšavle i obeležile svaka na svoj način. Odlazak do dvorca Šambor(Chambord), sa 440 prostorija, 84 stepeništa, 365 kamina, parkom i šumom na 45000ha, dvostrukim spiralnim stepeništem, napravljeno po nacrtu Leonarda da Vinčija, najvećeg i najmonumentalnijeg u dolini Loare. Povratak u Turs. Noćenje.
  Doručak. Poseta čuvenoj opatiji Klini (Cluny) iz 10.veka, koja je dala pet papa. Nastavak vožnje do Liona. Smeštaj u hotel. Obilazak istorijskog centra koji obuhvata tri kvarta: Sveti Đorđe (St-George), Sveti Jovan (St-Jean) i Sveti Pavle (St-Paul). Trg Svetog Jovana sa fontanom i crkvom Svetog Jovana iz 12. veka, Kuća advokata, Palata pravde, Trg Sv.Pavla sa crkvom iz 12.veka, bazilika Furvije, trg Tero sa fontanom Bertoldi, trg Belkur… Noćenje.
  Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak vožnje do mjesta Voiron. Poseta podrumima samostana Šartrez (Chartreuse) gde se proizvodi liker (Grand Chartreuse) jedan od najpoznatijih na svetu koji se tu proizvodi od 18.veka. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.
  Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
  CENA PUTOVANJA PO OSOBI
  TERMIN HOTELCENA PO OSOBIDOPLATA za jednokrevetnu sobu
  28.09.-04.10.2018.Hotel 3*289 evra150 evra

  U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

  • prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
  • četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije dve zvezdice (1 noćenje Šamberi, 2 noćenja Turs, 1 noćenje Lion)
  • razgledanja prema programu bez ulaznica
  • usluge licenciranog  vodiča za sve vreme putovanja
  • troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

  • fakultativni izleti
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

  UMANJENJA
  ● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
  OPCIONE DOPLATE
  ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
  ● Doplata za dodatno sedište: 100 evra

  SMEŠTAJ

  Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima Ibis kategorije 2* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.
   Šamberi    Hotel Ibis budget Chambéry Sud Challes Les Eaux** www.ibis.com/ibis-hotel/Chambery

   Turs           Hotel Ibis budget Tours Nord**,  www.ibis.com/ibis-hotel/Tours

   Lion           Hotel Ibis Budget Lyon Caluire Cité Internationale** www.ibis.com/ibis-hotel/Lyon

  • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
  • Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

  FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
  ●  “Dolina Loare” (u dva dela ) sa posetom dvorcima: Šomon na Loari, Amboaz, Šenonso, Šambor, Bloa. Cena paketa: 80 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča

  • Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u inpsranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.
  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “DOLINA LOARE”
  ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

  ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

   Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:

  1) Avansno: a) gotovinom; b) čekovima; c) uplatom na račun Organozatora putovanja; ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

  2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.

  3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

  MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće  je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Delta Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

  OPŠTE NAPOMENE  

  • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
  • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
  • Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
  • Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.